BOMARKNAD: ALLT FLER AVVAKTAR BOSTADSAFFÄR PGA CORONA - HEMNET

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
20 mars 2020, 08.25

STOCKHOLM (Direkt) Allt fler avvaktar med göra en bostadsaffär på grund av coronaviruset.

Det visar en undersökning bland besökarna på bostadssajten Hemnet, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av,

"Det är en tydlig ökning av andelen som säger att de påverkas av oro för coronaviruset, men är det också en ansenlig andel, hälften, som inte påverkas", säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

Hemnet har tillfrågat de av sina besökare om planerar att göra en bostadsaffär de kommande sex månaderna om oro för coronaviruset får dem att avvakta. I den första undersökningen, i slutet av februari, svarade 10 procent ja medan 82 procent svarade nej och resterande vet ej. När samma fråga nu ställs igen runt mitten av mars har andelen som svarar att de påverkas ökat till 27 procent medan andelen som säger att de inte påverkas minskat till 50 procent. Andelen osäkra har därmed också ökat tydligt.

"Man kan tolka den ökade oron på flera sätt. Det är möjligt att de som är oroade kan vilja snabba på sin bostadsaffär för att få den i hamn", säger Staffan Tell.

Han tillägger att det än så länge läggs ut många nya annonser på Hemnet, särskilt tydligt i Stockholm och allra tydligast i innerstaden. Vidare är det samma andel av besökarna på Hemnet som anger att de ämnar genomföra en bostadsaffär de kommande sex månaderna nu som i slutet av februari.