BOMARKNAD: LÄGRE UTBUD TROTS FLER NYA ANNONSER - HEMNET

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
03 febr. 2020, 10.31

STOCKHOLM (Direkt) Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet var lägre i januari i år än i fjol, trots att fler bostäder lades ut till försäljning. Detta tyder på att bostadsaffärerna går allt snabbare.

Det säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

"Utbudet minskade med 2 procent på årsbasis, trots att det kom ut 8 procent fler nya objekt än i januari i fjol. Det tyder på att bostäderna säljs allt snabbare, vilket är i linje med vad vi såg i slutet av förra året", säger han.

Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet var i januari 2 procent lägre än motsvarande månad i fjol. Utbudet av villor minskade 7 procent.

I Stockholms län minskade utbudet av bostadsrätter med 1 procent från i januari 2019 medan villautbudet sjönk 7 procent.

"Vi ser att utbudet i Stockholms innerstad är lågt och hör från mäklare att det är mycket krigande om de objekt som finns på marknaden, vilket tenderar att driva upp budpremien. Vi ser också att köparnas prisförväntningar är högre nu än tidigare", säger Staffan Tell.

Eftersom det är stora säsongsvariationer i utbudet av bostäder till försäljning är en jämförelse med motsvarande månad tidigare år mest rättvisande.

Bild: Utbud bostadsrätter

Bild: Utbud villor

Bild: Utbud Stockholm bostadsrätter

Bild: Utbud Stockholm villor