VOLKSWAGEN: VD MÜLLER ERSÄTTS AV DIESS - HANDELSBLATT

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
10 april 2018, 12.48

STOCKHOLM (Direkt) Tyska Volkswagens vd Matthias Müller är på väg bort från lastbilskoncernen, och ska ersättas av Herbert Diess som är chef för Volkswagenmärket.

Det uppger personer med kännedom i frågan för Handelsblatt.

Uppgifterna kommer efter att Volkswagen på tisdagen i ett kortfattat meddelande signalerat att det överväger att förändra rollen för vd Matthias Müller som en del av en bredare ommöblering i ledningen, utan att ange specifika detaljer kring översynen.

Förnärvarande för Volkswagens ordförande Hans Dieter Poetsch diskussioner med toppcheferna och medlemmarna i bolagets överstyrelse (supervisory board) om de föreslagna förändringarna, meddelade bolaget rapporterar Bloomberg News.

Matthias Müller har "visat sin allmänna villighet att bidra till förändringarna", uppger Volkswagen.

VW:s överstyrelse planerar att hålla ett möte på fredag.

I efterdyningarna av dieselutsläppsskandalen har Volkswagen tryckt på för att ändra sin toppstyrda organisationsstruktur för att delegera mer ansvar till sina märkes- och regionschefer, skriver Bloomberg News.

Enligt Volkswagens uttalande står det fortfarande öppet om huruvida översynen och diskussionerna kommer att leda till förändring i ledningen eller i specifika personers roller.

Volkswagenaktien steg nästan 5 procent efter nyheten.