Detta är en artikel från Direkt.

ANDERSSON: SKA SAMTALA MED C, L OM FÖRLÄNGT OMSTÄLLNINGSSTÖD

Telegram från DIREKT / Omni Ekonomi
16 February 2021, 16.27

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) Regeringen ska diskutera med Centern och Liberalerna om omställningsstödet ska förlängas efter nuvarande slutdatum den sista februari.

Det sade finansminister Magdalena Andersson till journalister efter ekofinmötet på tisdagen.

Vid mötet diskuterade EU:s finansministrar det ekonomiska läget, där återhämtningen väntas öka i styrka vartefter vaccineringarna fortsätter.

Men försenade vaccinleveranser har skjutit fram målet för när 70 procent av EU:s befolkning ska vara vaccinerade från sommaren till den 21 september.

"Förlängt omställningsstöd är en av de frågor som vi ska diskutera med Centerpartiet och Liberalerna, hur vi ska se på stödet under våren", sade Magdalena Andersson.

"Utöver omställningsstödet har vi en budget på 105 miljarder kronor. Så i grunden har vi en rejäl finanspolitisk expansion för innevarande år", fortsatte hon.

I fredags gav kommissionen klartecken för Sveriges omställningsstöd för tre perioder från augusti till och med februari.

Omställningsstödet ger företag som har förlorat 30-40 procent av sin omsättning rätt till bidrag på upp till 70 procent av fasta kostnader som inte täcks av intäkter.

Små och mycket små företag kan få bidrag på mellan 75 och 90 procent av fasta kostnader.