BÖRS: LÅG FÖRVÄNTNING NYCKEL TILL AVKASTNING 2020 ENL UBS - BN

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
14 jan. 2020, 10.19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nyckeln till en framgångsrik portfölj under 2020 är densamma som för ett lyckligt äktenskap: Låga förväntningar. Det sade investeringschefen för världens största förmögenhetsförvaltare, UBS Global Wealth Management, vid en konferens i Singapore på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Sökandet med ljus och lykta efter säker avkastning har drivit ur stora institutioner mot aktiemarknaden och privatinvesteringar för att möjliggöra balansering av portföljer. Det är en av de främsta orsakerna till att aktiemarknaden har varit så pass stark under januari, sade investeringschefen Mark Haefele.

"När centralbankerna svämmar över marknaderna med likviditet så drar det också fram mycket avkastning. Så enkelt är det", sade han.

Mark Haefele rekommenderar utdelningsaktier och bolag med högre lönsamhet och lägre volatilitet än index.

"En utdelningsstrategi kan ge en tilläggsavkastning och skydda portföljen även om man tvingas ut på aktiemarknaden", sade Mark Haefele.

Investeringschefen spådde samtidigt att 5G-telekom och utvecklingen av genterapi kommer att bli de teman som mest av allt kommer prägla 2020-talet.

För det innevarande året räknar UBS Global Wealth Management med att börsbolagens vinsttillväxt landar på 10 procent för Asien, borträknat Japan. I USA väntas 5 procent, medan en 3-procentig inbromsning väntas i euroområdet.