BÖRSEN: SÄLJARNA TAR ÖVERHAND, H&M TAPPAR, OMXS30 -0,4%

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
08 juli 2020, 12.41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) På onsdagen var sentimentet blandat på den svenska marknaden där Stockholmsbörsen pendlat i både positivt och negativt territorium under handelssessionen. Vid lunchtid tog säljarna övertaget och storbolagsindexet backade.

Stockholmsbörsens OMXS30 var vid 12.30-tiden ned 0,4 procent till 1.715. Aktier för 6,4 miljarder kronor hade då bytt ägare. På kontinenten var utvecklingen något sämre där tyska DAX retirerade 0,7 procent medan franska CAC40 var ned 1 procent.

Inom storbolagsindexet sågs H&M bland förlorarna med en nedgång på 1,5 procent. H&M-gruppen uppger i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt att cirka 350 butiker på global skala tillfälligt håller stängt på grund av coronapandemin, lika många som var stängda för knappt två veckor sedan när klädbolaget släppte sin delårsrapport.

Svagt gick det även för Ericsson som sjönk 1,1 procent. Nordea har sänkt sin riktkurs för telekomaktien något. Volvo handlades ned 1,6 procent, efter att under de senaste dagarna ha stigit märkbart.

Bättre gick det för Electrolux som erhöll ledarfanan och steg 4,5 procent. Vitvaruföretaget meddelade på tisdagskvällen att förlusten för det andra kvartalet blir mindre än tidigare väntat. Bolaget förklarar den positiva utvecklingen under senare delen av kvartalet främst med att restriktioner i Europa gradvis upphävts.

Hack i häl sågs Kinnevik med en uppgång på 1,1 procent där Swedbank höll sällskap och var upp 1 procent.

Speloperatören Kindred klättrade 5,5 procent efter att ha meddelat en preliminär ökning av spelöverskottet för andra kvartalet till cirka 235 miljoner pund. Det underliggande ebitda-resultatet bedöms av bolaget också stiga till runt 50 miljoner pund.

Pareto Securities anser att Kindreds besked är positivt för andra kasinotunga speloperatörer. Betsson var upp 0,9 procent medan Leo Vegas var ned 1,2 procent.

Klädbolaget RNB gjorde en förlust på 318 miljoner kronor för kvartalet mars-maj efter en stor goodwillnedskrivning, men även justerat för det var resultatet negativt. Aktien sjönk 3,5 procent.

Fastighetsbolaget Kungsleden redovisade något lägre förvaltningsresultat. Pandemieffekterna är dock begränsade, enligt bolaget som har beviljat lägre hyresrabatter för tredje kvartalet än det andra kvartalet. Kungsleden säger sig se en stark efterfrågan på hyresmarknaden av kontor, lager och industri. Aktien var upp 1,7 procent.

Easyfills återförsäljare i Mexico, Domotech, har installerat två första Turnloader i en Walmart butik i Mexico. Ordervärdet uppgår till 80.000 kronor och installationerna ger 0 kronor i vinst. Aktien skuttade upp över 60 procent.

Azelio har meddelat att det har tecknat en avsiktsförklaring med Alec Energy som innefattar ett samarbete över 49 megawatt installerad kapacitet av Azelios energilagring fram till 2025. Analyshuset Redeye har inlett uppdragsbevakning där basvärderingen angav till 25 kronor per aktie. Azelio-aktien var upp nästan 20 procent till omkring 18 kronor.

Odörkontrollbolaget Polygiene lyftes 1,4 procent efter att ha rapporterat en preliminär omsättningsökning på 37 procent för det andra kvartalet. Rörelseförlusten minskade samtidigt.

Graf: storbolagsindexet OMXS30 onsdagen den 8 juli

Bildkälla: Infront