Detta är en artikel från Direkt.

EKONOMI: HÄPNADSVÄCKANDE LITE KRISSTÖD FRÅN SVERIGE - WALLSTRÖM

Telegram från DIREKT / Omni Ekonomi
5 February 2021, 10.26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det är häpnadsväckande hur lite den svenska regeringen bidragit med finansiellt stöd under pandemikrisen, särskilt givet mängden "torrt krut" i ladorna, säger Swedbanks prognoschef Andreas Wallström i en intervju i fredagens Trading Direkt.

"Det är slående, häpnadsväckande, om man jämför med andra länder, hur lite vi har spenderat genom den här krisen. Trots att vi har samlat i ladorna i alla år är vi ett av de länder som faktiskt har spenderat minst", säger han.

Andreas Wallström är bland annat kritisk till hur svårt det varit för företagen att få del av statliga åtgärder.

"Det har varit för komplicerat och kommit för sent, det är olyckligt och har kostat jobb", säger han och riktar kritik mot en upplevd nitiskhet hos regeringen och finansdepartementet.

"I det här läget hade det varit bättre att vara för generös än för snål", fortsätter han.

Det finns dock ljus i tunneln och den bästa bedömningen för när livet kan börja återgå till "någon form av normalitet" efter pandemin är under andra kvartalet, säger han.

"Vi är helt överens om det här i researchgruppen, att det är den bästa bedömningen man kan göra. Sen ser vi lite olika på när i kvartalet, men jag är positiv och tror på att det blir mer normalt redan till i påsk", säger Andreas Wallström till programledare Joakim Rönning.