GOOGLE: FITBIT-ANVÄNDARE OROLIGA ATT HÄLSODATA SKA SÄLJAS

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
06 nov. 2019, 10.25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alphabetägda Googles köp av hälsoteknikföretaget Fitbit, för 2,1 miljarder dollar, har skapat oro bland många av Fitbits nuvarande användare.

Det skriver Guardian.

Genom Fitbit-armbanden sparas kontinuerligt användarnas personliga hälsodata - från hur många steg de tar varje dag till hur ofta de andas, eller när de har menstruation - och farhågorna är att Google ska använda all denna data till att sälja skräddarsydda annonser.

I en bloggpost har Fitbit lovat att de 28 miljoner användarnas hälsodata inte kommer att säljas, eller användas i Googles annonsaffär.

"Konsumenternas förtroende är grundläggande för Fitbit. Starkt privatlivsskydd och riktlinjer för säkerheten har varit en del av Fitbits DNA sedan dag ett, och det kommer inte att förändras", skrev bolaget i ett uttalande.

Men långtifrån alla Fitbitanvändare har låtit sig övertygas. Under den gångna helgen har många enligt Guardian klagat i olika medier över Googles köp. "Jag slängde min Fitbit i soporna i dag" och "jag tänker sälja min Fitbit och radera mitt konto" är ett par av många kommentarer på sociala medier.