Detta är en artikel från .

KARO PHARMA: BESLUT EVENTUELLT INSIDER-ÅTAL LÖNNER OM 2 MÅN- DI

Telegram från UNKNOWN / Omni
9 January 2018, 16.43

STOCKHOLM (Direkt) Karo Pharmas ordförande och storägare Anders Lönner samt ytterligare en person har delgivits misstanke om insiderbrott i samband försäljningen av aktier i Oasmia förra året och ett beslut om eventuellt åtal är att vänta om cirka två månader, uppger åklagare för Dagens Industri på tisdagen.

"Ja, jag varit på förhör och det föreligger en förundersökning", skriver Anders Lönner i ett mejl till tidningen.

Att utredningen är i slutfasen framgår av att de misstänkta nyligen fick ta del av utredningsmaterialet genom en så kallad slutdelgivning, då de ges möjlighet att gå igenom förundersökningen och eventuellt begära kompletteringar.

En slutdelgivning indikerar att åklagaren har för avsikt att väcka åtal, även om det formella beslutet fattas senare. I det här fallet uppskattar åklagaren att ett sådant beslut är cirka två månader bort, skriver Dagens Industri vidare.

Bakgrunden till misstankarna är att Anders Lönner var ordförande i både Karo Pharma och Oasmia när styrelsen i det förstnämnda bolaget fattade beslut om att sälja drygt 3 miljoner aktier i det sistnämnda bolaget.

Försäljningen genomfördes den 2 mars förra året, vilket var några dagar efter att Anders Lönner hastigt avgått som ordförande i Oasmia. Dagen efter försäljningen, den 3 mars, skulle Oasmia komma att släppa en svag kvartalsrapport som fick aktiekursen att falla.

Anders Lönner tillbakavisar dock alla påståenden om att han skulle ha gjort något felaktigt - än mindre brottsligt - i samband med aktieförsäljningen.

"Självklart ställer jag mig helt frågande till det här. Ingen har ju haft någon vinning av detta", skriver han till tidningen.

I slutet av november förra året informerade Karo Pharma om att Anders Lönner kallats till förhör om misstänkt insiderhandel just i samband med bolagets försäljning av aktier i Oasmia och skrev då att Anders Lönner agerat "klanderfritt och helt korrekt".