NEW YORK: SMÅ RÖRELSER, SMYCKESKEDJA RUSAR, S&P 500 -0,1%

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
05 dec 2019, 17.30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York handlades runt oförändrat på torsdagen då handelssamtalen mellan USA och Kina var fortsatt i fokus.

Vid 17.30-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,1 procent till 27.619. Det bredare S&P 500 sjönk 0,1 procent till 3.111 medan Nasdaqs kompositindex tappade 0,1 procent till 8.561.

Enligt en talesperson för Kinas handelsdepartement är Kina och USA i nära kontakt med varandra och samtalen mellan USA och Kina rör sig framåt mot ett fas ett-avtal.

På bolagsfronten höjde smyckeskedjan Signet helårsprognosen och redovisade bättre siffror än väntat för tredje kvartalet. Aktien rusade över 12 procent.

Branschkollegan Tiffanys vinst var i stället sämre än väntat med en vinst per aktie på 0:65 dollar i tredje kvartalet, jämfört med väntade 0:85 dollar per aktie. Aktien backade marginellt.

Lågprisvaruhuskedjan Dollar General steg 0,5 procent efter att rapportsiffrorna var bättre än analytikerestimaten samtidigt som helårsprognosen höjdes.

Facebooks aktie har sätt en säljrekommendation av HSBC i en färsk analys, med hänvisning till risken att bolaget i närtid kan dömas till nya gigantiska böter. Aktien handlades runt oförändrade nivåer.

Nike har uppgraderats till köp från neutral av Goldman Sachs. Aktien steg 1,4 procent.

Livsmedelsjätten Kroger föll drygt 4 procent sedan resultatet för det tredje kvartalet hamnat lägre än väntat.

Apple har fått höjd riktkurs av Citi som förväntar sig en stark julhandel. Aktien var upp 0,8 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 3 punkter till 1,80 procent.

Graf: S&P 500-index torsdagen den 5 december

Bildkälla: Infront