OSCAR PROPERTIES: MEDDELAR VILLKOR UTBYTESERBJUDANDE, EMISSION

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
06 nov. 2019, 21.44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadsutvecklaren Oscar Properties meddelar villkoren för utbyteserbjudandet av bolagets preferensaktier och för den företrädesemission som ska genomföras.

Bolaget erbjuder 25 nya stamaktier för varje preferensaktie som återköps respektive 50 nya stamaktier för varje preferensaktie av serie B som återköps, enligt ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Vidare ger företrädesemissionen stamaktieägare rätt att teckna fem nya stamaktier per en befintlig stamaktie för en teckningskurs om 1,49 kronor per aktie, att jämföra med onsdagens stängningskurs på 6:16 kronor.

Vd Oscar Engelberts bolag Parkgate har åtagit sig att teckna stamaktier för drygt 25 miljoner kronor. Därutöver har investerare som Backahill, Kvalitena och Mats Gabrielsson åtagit sig att teckna stamaktier för drygt 65 miljoner kronor. Teckningsåtagandena motsvarar cirka 36 procent av företrädesemissionen.

Aktieägare som representerar cirka 34 procent av aktierna och cirka 36 procent av rösterna i har åtagit sig att rösta för företrädesemissionen.