POLITIK: ÖKAD TRYGGHET, KONKURRENSKRAFT VINST FÖR (L) - SABUNI

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
18 sept. 2019, 10.53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Liberalernas budgetframgångar finns främst bland satsningarna på trygghet, konkurrenskraft och välfärd.

Det sade Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni vid en pressträff på onsdagen. Hon sade att Liberalerna är "väldigt nöjda" med budgeten och att de har varit "garanten" för att den vridits i liberal riktning. Liberalerna budgetsamarbetar för närvarande med regeringen och Centerpartiet.

Hon noterade att staten kommer att behöva ta ett större ansvar för kommunerna och att Liberalerna bidragit till satsningar på "välfärdens kärna", inte minst på skolområdet.

Sabuni fick en fråga om slopad värnskatt är vad medborgarna önskar sig och svarade att slopandet görs för att skapa ökad konkurrenskraft i landet, "det måste löna sig att utbilda sig, att arbeta lite mer" så att "kakan som ska fördelas" blir större.

Mats Persson, Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson, noterade vid pressträffen att Liberalerna redan före den senaste tidens uppmärksammade mord på två unga kvinnor lyft fram behovet av mer resurser till rättsväsendet.

"Vi kommer att driva på för att de här myndigheterna ska få större befogenheter", sade han.

Försvarsfrågan är en annan fråga som prioriterats av Liberalerna, som nu är glada för att ha "bundit upp Socialdemokraterna" beträffande finansieringen.

Mer pengar mot hedersrelaterat våld är en annan budgetframgång, enligt Persson.

Han lyfte också fram att skattesänkningar på jobb och företagande på över 10 miljarder kronor kommer att stärka den svenska konkurrenskraften framöver.