SKISTAR: COVID-FÖRSÄMRING KAN GE AVBOKNINGSVÅG – SHB

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
17 nov. 2020, 09.39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det försämrade pandemiläget i Sverige, med kraftigt ökande smittspridning, kan ge en spik i avbokningarna hos Skistar, åtminstone inför jul- och nyårsperioden.

Det varnar Handelsbanken för i en ny analys, i vilken rekommendationen för aktien sänks från köp till behåll, en sänkning Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat kort om tidigare på tisdagen.

Sänkningen motiveras med den ökande osäkerheten i pandemins spår i kombination med att aktien gått starkt.

"I och med att antalet Covid-19-fall ökar snabbt, menar vi att risken för att Skistars vintersäsong 2020/21 ska drabbas av pandemin har ökat avsevärt", skriver Handelsbanken och pekar på att Folkhälsomyndigheten har inför skärpta restriktioner, inklusive rekommendationen att undvika alla resor som inte är absolut nödvändiga i vissa regioner.

"Resten av säsongen, inklusive högsäsongen (vecka 7-10 och påsken), är nästan helt beroende av hur spridningen av Covid-19 utvecklar sig", skriver banken.

Handelsbanken har sänkt sitt estimat för nettovinsten för räkenskapsåret 2020/2021 med 28 procent. Banken tror att aktien kommer vara under press tills covid-kurvan i Sverige börjar plattas ut igen.

Riktkursen har justerats ned från 155 till 105 kronor. Skistar handlas ned cirka 4 procent på tisdagen till drygt 96 kronor.