TELE2: COM HEM SVARAR PÅ TV4:S "JULKLAPP" I DISTRIBUTIONSBRÅKET

Telegram från Direkt / Omni Ekonomi
10 dec 2019, 09.43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tele2-ägda Com Hem har svarat på det numera Teliaägda TV4:s senaste utspel i förhandlingarna om distributionsrättigheterna.

Förhandlingarna avser rättigheterna för Com Hem och Boxer att sända TV4 och C More. Eftersom det gamla avtalet löper ut utan att företagen kommit överens har Com Hem sagt att det tvingas släcka ned TV4-kanalerna och C More för kunder hos Com Hem och Boxer.

På tisdagsmorgonen meddelade Mathias Berg, operativ chef för TV4 och C More, att Com Hem får distribuera TV4 utan ersättning med start på tisdagen och över julhelgerna fram till den 10 januari. TV4 kallade det en "tidig julklapp".

Com Hem ifrågasätter emellertid TV4:s julklapp och vill nu prata med ägaren Telia för att säkerställa att det inte bara är ett försök från TV4 att förhala förhandlingarna ytterligare.

"Om de bekräftar att de ger oss rättigheter så att alla tv-tittare fortsatt ska ha möjlighet att titta på TV4-kanalerna och C More på det sätt de själva vill, så kommer vi inte behöva släcka ner kanalerna i natt", skriver Com Hem i ett pressmeddelande.